уторак, 14. јун 2016.

Hilandarski hleb

Hilandarski hleb
Hilandarski hleb






Hleb kruži,doći će u ruke kad ti može doneti promene u životu.Ja sam ga dobila od moje drage kolegenice i imam zadatak da nastavim brigu o njemu.O hlebu se stara cele nedelje.Tajanstven je i istrajan.Prenosim tajnu čuvanja onako kako sam ja dobila u potpunosti .
Hleb će doneti sreću celoj porodici .Ispuniće veliku želju.

Ovaj hleb možete jesti bilo kad u životu a pravi se samo jednom.Testo čuvajte u plastičnoj posudi.
Nikad ga ne tražite,hleb će doći do Vas .


U ponedeljak dodati 250 gr šećera.
U utorak dodati 250 ml mleka.
U sredu 250 gr brašna-ne mešati.
U četvrtak testo promešati 3 puta.
U petak dodati 250 gr šećera,250 gr brašna,250 ml mleka i promešati.
U subotu promešati testo i podelite ga na 4 dela.

U nedelju u svoj deo dodati :

250 gr brašna
250 ml ulja
3 jajeta
3 rendane jabuke
1/2 praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kesice cimeta
50 gr lomljene čokolade
2 kašike seckanih oraha
30 gr suvog grožđa
1 vanilin šećer

Sve sastojke dobro promešati.Pecite hleb na 200 C dok ne porumeni.
U nedelju ili ponedeljak delite testo prijateljima kojima želite sreću.
Nek je sa srećom !
Prijatno !