четвртак, 19. мај 2016.

Rolnice sa mladim sirom

Rolnice sa mladim sirom
Rolnice sa mladim sirom








Vrlo zanimljiv način pakovanja gibanice,pite ili rolnice !Nazovite kako god želite a ukus je više nego odličan !Rolnice su hrskave spolja a mekane iznutra 1Kao iz pekare !Probajte i uživajte u ukusu !

Potrebno je :

4 jajeta
1 kašičica soli
1 čaša jogurta
1 kesica praška za pecivo
2 dl ulja
50 gr griza
1 dl kisele vode
300 gr mladog sira
500 gr kote za gibanicu
30 gr susam

Priprema :

Odvojiti belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Postepeno dodajte žumanca neprekidno muteći.Kad se napravi penasta smesa isključiti mikser pa dodajte so,griz,ulje,kiselu vodu ,prašak za pecivo i jogurt.Izmešati varjačom.Koru raširiti na radnu površinu i naneti 2 kašike fila.Premazati smesu četkicom po celoj kori.Preklopiti jedan kraj kore ka drugom da napravite trougao.Dodajte još jednu kašiku fila i izmrvite sir po kori.Saviti jedan kraj kore ka unutra i susedni kraj ka unutra,da se preklope,da se napravi kao pismo i onda smotati rolnicu do kraja.Postupak ponoviti sa svim korama.Poređati u plehu koji je obložen pek papirom ,jednu do druge rolnice.Malo fila ostaviti za odozgo,premazati svaku rolnicu smesom i posuti susamom.Peći na 200 C dok ne porumeni !
Uživati u divnom,hrskavom ukusu.
Prijatno !