четвртак, 12. мај 2016.

Punjena torta

Punjena torta
Punjena torta





Kremasta i puna fila.Ukus krem banana vraća u detinjstvo !

Potrebno je :

12 jaja
12 kašika šećera
24 kašika mlevenih oraha
5 kašika brašna

Za preliv .

500 ml vode
12 kašika šećera
200 gr čokolade

I još je potrebno :

500 gr krem šlag
400 ml mleka
4 žumanca
4 kašika šećera u prahu
300 gr margarina
200 gr mleko u prahu
10 krem banana
200 gr žele bombone

Priprema :

Umutiti jaja sa šćerom penasto.Kad se dobro umuti dodati mleven orah i brašno.Lagano promešati .Peče se u šerpi od 5 litra na 180 C dok ne porumeni.Pečenu koru ohladiti.Nožem preseći gornji sloj testa i izdubiti sredinu torte da ostanu samo krajevi i dno.Prokuvati vodu sa šećerom i čokoladom.Pustiti da se malo prohladi pa preliti testo koje je izvađeno iz torte.Pustiti da se skroz ohladi.Žumanca umutiti penasto sa šećerom u prahu i skuvati fil na pari.Ohladiti.
Šlag umutiti sa mlekom.Kad se umuti čvrsto postepeno dodajte mleko u prahu,neprestano muteći.Margarin umutiti penasto dodati mu umućena žumanca i 5 kašika šlaga.Sjediniti mikserom da se dobije glatka krema.Podeliti ga na dva dela.U jedan deo dodati iseckane žele bombone a drugi sjediniti sa testom koje je bilo preliveno čokoladom.Dodajte mu useckane krem banane.Napuniti tortu.Prvo stavite deo sa čokoladom zatim žuti fil i na kraju šlag.Dekorisati po želji.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар