четвртак, 26. мај 2016.

Kolač sa trešnjama i muslijem

Kolač sa trešnjama i muslijem
Kolač sa trešnjama i muslijem









Divan osvežavajući kolač !Podmiriće potrebe čak i probirljivim sladokuscima !Sočan,kremast i pun voća !

Potrebno je :

5 jaja
5 kašika šećera
300 gr šlaga
500 ml mleka
500 ml jogurta
100 gr čokolade
100 gr muslija

10 gr želatina
50 ml vode

Za koru :

300 gr mlevene plazme
17 kašika mleka
150 gr margarina.

Za fil sa trešnjama :

500 gr trešanja
4 kašike šećera
10 gr želatin
50 ml vode za želatin
100 ml vode

Za dekoraciju :

nekoliko trešanja
50 gr čokolade

Priprema :

Jaja umutiti sa šećerom penasto i stavite da se skuva fil na pari.Dovoljno je 5 minuta da vri,koliko je potrebno da se žumanca termički obrade.Ohladiti .
Šlag umutiti  sa mlekom.
Trešnje oprati i izvaditi koštice.Stavite ih u blender i izmiksajte.U odgovarajuću posudu staviti trešnje ,šećer i vodu i kuvati 10 minuta.Šelatin preliti hladnom vodom,ostavite ga bar minuta da nabubri a zatim malo zagrejte da bi se skroz otopio.Skuvano voće skloniti sa ringle i pustiti da se hladi.U prohlađeno voće dodati rastopljen želatin.
U ohlađen fil sa žumancima postepeno dodavati umućen šlag i jogurt.Želatin preliti sa vodom,ostavite par minuta da  nabubri a zatim malo zagrejte da bi se želatin rastopio.Dodajte filu ..Smesu lepo sjediniti mikserom i podeliti je na tri dela.U jedan deo staviti musli,u drugi rastopljenu čokoladu a u treći 3 kašika fila od trešanja.Svaki deo lepo sjediniti mikserom.
Margarin rastopite,keks prelijte mlekom,dodajte margarin i izmiksajte.Masu stavite u kalup promera 26.Rukom rastanjite smesu i to je kora.
Preko stavite deo sa muslijem,pa deo sa čokoladom,fil sa trešnjama,pa deo gde ste stavili samo malo fila od voća.
Dekorisati rendanom čokoladom i trešnjama.
Dobro rashladiti,tortu preko noći ostavite u frižideru.
Seći na parčiće željene veličine.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар