уторак, 3. мај 2016.

Kinderlada

Kinderlada
Kinderlada









Kremasta torta, puna fila zadovoljiće ukuse i probirljivih sladokusaca !


Potrebno je umutit 2 kore od  po :

10 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika mlevene plazme
4 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Za prelivanje  jedne kore je potrebno :

3 dl mleka
3 kašika šećera-plus toliko za drugu koru.


Za prvi fil je potrebno :

20 žumanaca
350 gr šećera
12 kašika brašna
1200 ml mleka
300 gr margarina
200 gr mlevene plazme

Za drugi fil je potrebno :

500 gr šlag krema
4oo ml mleka
200gr mleko u prahu

Za dekoraciju :

čokoladne bonbonice
čokoladno jaje
čokoladni zeka

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam.Dodati postepeno šećer i nastaviti mućenje.Dodati mlevenu plazmu,brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Kore se peku u šerpi od 6 litra.Ispeći 2 ovakve kore.Gotove i ohlađene kore preliti sa toplim mlekom zašećerenim .

Za fil je potrebno da žumanca umutite sa šećerom dok ne postanu penasta.U to razmutiti malo mleka.Preostalo mleko staviti da provri i skuvati krem.Kad se ohladi pomešati sa umućenim margarinom.Na kraju dodati preostalu mlevenu plazmu.

Za drugi fil je potrebno da umutite šlag kremu sa mlekom.Zatim dodati mleko u prahu.

Filovati :
kora,pola žutog fila,pola belog fila,kora,ostatak žutog fila,beli fil.
Dekorisatri po želji.
Uživati u divnom kremastom i sočnom ukusu.
Prijatno !




Нема коментара:

Постави коментар