понедељак, 04. април 2016.

Piletina sa šargarepom

Piletina sa šargarepom
 Piletina sa šargarepom
Додајте натпис
Hrono ishrana je za mene način ishrane.Vodim se time da treba jesti sve u pravom trenutku i sve vrste hrane su dozvoljene ako se konzumiraju u pravo vreme,jedino treba voditi računa o količini hrane ako Vam je cilj da smršate.Recep je proglašen za najbolji recept u februaru na stenici Recepti-kuvar.

Sastojci
  • 4 komada bataka sa karabatakom
  • 1 glavica crnog luka seckan
  • 4 komada šargarepe seckane
  • 1 koren celera seckan
  • 2 komada krompira seckan
  • 3 komada paprike seckane
  •  soli po ukusu
  •  bibera po ukusu
  • 50 ml belog vina
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika persuna seckanog
  • 500 ml pileća supa nemasna
  • U odgovarajućju posudu staviti ulje i prodinstati piletinu sa svih strana dok ne uhvati lepu rumenu boju.Posolite i pobiberite i prebacite u sud za pečenje.U istoj posudi dodati iseckan luk ipropržiti ga dok ne postane staklast.Svo povrće očistiti,oljuštiti,iseći na komade i dodati luku.Dinstati vrlo kratko do 3 minuta.Dodajte vino i pileću supu i pustite da provri i sjedine sastojci.Celu smesu isipajte preko piletine,stavite poklopac i na temperaturi od 200 C peći 30 minuta. Pospite seckanim peršunom i služite toplo.
  • Uživajte u hrono ručku. Prijatno.