четвртак, 21. април 2016.

Mesne loptice u sosu od piva

Mesne loptice u sosu od piva
Mesne loptice u sosu od piva

Šta se to slaže sa Staropramen pivom?Kad pomislim ,onda je ovo dobitna kombinacija.Služiti sa Staropramen pivom ali iz ledenih čaša,znate ono kad jedna kap lagano klizi niz čašu.
Majka,jesi slikala ?Požuri,gladni smo ?Ja u nedoumici,da li je bolji karirani stoljnak,podmetač od bukovog drveta ili iz kog ugla da slikam ?Koju sliku da postavim ,ostadoše tri i sad ne mogu da se odlučim.A presek?Da pivo sipam?Ono dva prsta pene !Ne,ne mogu sad,moram na posao.Hm,toliko nedoumica !


Potrebno je :

500 gr mlevenog mesa
100 gr sojine ljuspice
1 šolja vode
1 glavica crni luk
2 čena belog luka
po ukusu soli
po ukusu bibera
1/2 kašičice aleve paprike
1 kašika seckanog peršuna
50 gr margarina
500 ml Straopramen piva
1 kašika brašna

Priprema :

Sojine ljuspice preliti vrućom vodom i ostavite ih 20 minuta da nabubre.U odgovarajuću posudu staviti mleveno meso,dodati sitno sečen crni luk,beli luk izgnječiti pa dodati biber,so,peršun i alevu paqpriku.Rukom umesiti testo ,pokriti folijom i ostaviti 30 minuta u frižideru.
Vlažnim rukama pravite loptice,poređajte u vatrostalnu činiju.Margarin i brašno zagrevati,naliti pivom,krčkati 3 minuta.Preliti loptice,pokriti folijom i peći na 200 C 30 minuta a onda skinuti foliju i dopeći dok ne uhvate rumenu boju.Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар