субота, 2. април 2016.

Čizkejk sa šumskim voćem

Čizkejk sa šumskim voćem
Čizkejk sa šumskim voćem







Dan je kao stvoren za lepe stvari !Uživajte u današnjem danu !Kolač podseća na ljubav,proleće,sreću...Savršen je...


Potrebno je :

300 gr plazma keksa
5 kašika mleka
180 gr margarina

Za beli fil :

1 pakovanje Ella sir-450 gr
1 vanilin šećer
50 ml vode
10 gr želatin
500 gr biljne pavlake
220 gr šećera u prahu

Crveni fil :

450 gr šumskog voća
100 ml vode
10 gr želatin
4 kašika šećera

Priprema :
Skuvati voće sa šećerom i vodom.Kuvati na laganoj vatri oko 10 minuta.Jedan želatin rastvoriti sa vodom,i ostaviti 10 minuta da nabubri.Voće skloniti sa ringle i kad se malo prohladi dodati rastopljen želatin.
Margarin istopiti na laganoj vatri.Plazmu i mleko staviti u jednu posudu i dodati otopljen magrarin.Mutiti mikserom.Smesa je sipkava pa morate rukom da oblikujete na tanjir za posluživanje prećnika 26 cm ili u kalup gde se skidaju stranice.

Slastku pavlaku umutiti mikserom.Dodati sir,vanilin šećer i šećer u prahu.Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.Zagrejte ga da se istopi,ne sme da provri.
Dodati ga u beli fil i sve izmikasati mikserom.Beli fil stavite preko plazme.
Kad se crveni fil ohladi stavite ga preko belog fila i ostaviti da se dobro rashladi.
Uživati u divnom kolaču !
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар