недеља, 13. март 2016.

Šarlota sa paprikom


Ideja za slane torte nikad dosta !Savršeno se uklapa na svakom prazničnom tanjiru ali i onom svakidašnjem,zašto da ne? Ekonomičnaa za pravljenje.Proverite !

Potrebno je:

  • 800 ml jogurta
  • 250 g majoneza sa ukusom slaninice
  • 80 g kukuruza šećerca
  • 50 g želatina
  • 2 dl mlake vode
  • po ukusu soli
  • prstohvat origana
  • 200 g pileća salama sa povrćem
  • veće sveže paprike
  • Za dekoraciju:

    • sveža paprika
    • nekoliko maslina
    • nekoliko zrna korijandera
    • listići nane
    • Priprema :
    • Kukuruz šećerac staviti da se kuva po uputstvu sa kesice. Želatin preliti sa 2 dl tople vode i ostaviti da nabubri. U odgovarajućoj posudi staviti jogurt i majonez sa ukusom slaninice. Staviti na laganoj vatri da se zagreva, posoliti po ukusu i staviti origano. Pileću salamu sa povrćem iseckati na željene kockice i ubaciti da se zagreva zajedno sa jogurtom i majonezom. Dodati rastopljeni želatin i kukuruz šećerac. Mešati sve zajedno dok se želatin ne rastopi. Masa ne treba da provri.
    • Okrugli kalup obložiti celofanom. Preko celofana staviti tanke šnite salame pa isipati pola smese. Papriku iseći na kolutove i poređati.
    • Preko paprike isipati preostalu smesu. Ostaviti u frižideru da se stegne i dobro rashladiti, najmanje 3 sata. Prebaciti šarlotu na tanjir za posluživanje, skinuti foliju.
    • Dekorisati kolutima paprike, zrnom korijandera, maslinama i listićima nane po želji i uživati u osvežavajućem ukusu. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар