недеља, 13. март 2016.

Šah torta sa blitvom

Počinje sezona zeleniša,iskoristite zelene listove i obradujte svoje ukućane !


Za koru:

  • 4 jajeta
  • 1 ravna kašika soli
  • 4 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika jogurta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 10 listova blitve
  • Za fil:

    • 300 g sira
    • 1 čaša pavlake
    • 100 g majoneza
    • 100 g šunkarice
    • 100 g pečenice
    • 100 g kačkavalja
    • Priprema :
    • Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti prvo belanca u čvrst šam, dodati žumanca. Kad se umuti isključiti mikser i dodati so, brašno pomešanim sa praškom za pecivo, jogut, ulje i iseckane listove blitve.
    • Blago promešati i peći u plehu sa pek papirom na 200 C dok ne porumeni. Pustiti da se ohladi.
    • Za to vreme sir izgnječite viljuškom, dodajte pavlaku i majonez i mikserom mutite na najmanjoj brzini. Dodati iseckanu šunkaricu i pečenicu. Promešati da se sastojci sjedine. Koru podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo je osnova torte, a drugi deo iseći na 2 kruga različite veličine.
    • Jedan deo izvadite čašom, a drugi možete točkićem za testo.
    • Prvi deo premazati filom pa stavite veći krug.
    • Opet premazite filom da bi se izjednačilo sa korom - gde je krug kore tu je manje fila, a ostalu površinu premažite sa više fila da bi se dobio ravan. Stavite manji krug i opet premažite filom.
    • Pospite rendanim kačkavaljem.
    • Uživajte u prelepom izgledu i naravno ukusu.
    • Prijatno.