Počinje sezona zeleniša,iskoristite zelene listove i obradujte svoje ukućane !
Za koru:
- 4 jajeta
- 1 ravna kašika soli
- 4 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 5 kašika jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 10 listova blitve
Za fil:
- 300 g sira
- 1 čaša pavlake
- 100 g majoneza
- 100 g šunkarice
- 100 g pečenice
- 100 g kačkavalja
- Priprema :
- Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti prvo belanca u čvrst šam, dodati žumanca. Kad se umuti isključiti mikser i dodati so, brašno pomešanim sa praškom za pecivo, jogut, ulje i iseckane listove blitve.
- Blago promešati i peći u plehu sa pek papirom na 200 C dok ne porumeni. Pustiti da se ohladi.
- Za to vreme sir izgnječite viljuškom, dodajte pavlaku i majonez i mikserom mutite na najmanjoj brzini. Dodati iseckanu šunkaricu i pečenicu. Promešati da se sastojci sjedine. Koru podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo je osnova torte, a drugi deo iseći na 2 kruga različite veličine.
- Jedan deo izvadite čašom, a drugi možete točkićem za testo.
- Prvi deo premazati filom pa stavite veći krug.
- Opet premazite filom da bi se izjednačilo sa korom - gde je krug kore tu je manje fila, a ostalu površinu premažite sa više fila da bi se dobio ravan. Stavite manji krug i opet premažite filom.
- Pospite rendanim kačkavaljem.
- Uživajte u prelepom izgledu i naravno ukusu.
- Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар