недеља, 13. март 2016.

Kokos štangle sa višnjama


Osvežavajući kolač koji prija svima.Uvek je aktuelan i u zimskom a i u letnjem periodu.Proverite zašto ?Može biti i posni !

Za beli deo:

  • 150 g šećera
  • 100 ml vode
  • 125 g margarina
  • 150 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosovog brašna
  • 50 g bele čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Za crveni deo:

    • 300 g višanja
    • 150 g šećera
    • 120 g margarina
    • 300 g keksa
    • Za glazuru:

      • 100 g čokolade
      • 4 kašike ulja
      • malo listići badema
      • Priprema :
      • Staviti šećer i vodu i zagrejati. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati još dva minuta. Skloniti sa ringle i dodati margarin, belu čokoladu, vanilin šećer. Promešati, pa dodati i keks i kokos. Rastanjiti na poslužavniku.
      • Za crveni deo treba višnje izblendirati i staviti da se kuvaju dok ne ispari sva tečnost. Kad ispari dodati šećer i kuvati još malo, 10-tak minuta. Zatim dodati margarin i kuvati još 5 minuta..Skloniti sa šporeta i dodati mleven keks. Rastanjiti preko prvog dela. Odozgo staviti glazuru od čokolade i posuti bademovim listićima.
      • Prijatno.