Osvežavajući kolač koji prija svima.Uvek je aktuelan i u zimskom a i u letnjem periodu.Proverite zašto ?Može biti i posni !
Za beli deo:
- 150 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g margarina
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g bele čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
Za crveni deo:
- 300 g višanja
- 150 g šećera
- 120 g margarina
- 300 g keksa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 4 kašike ulja
- malo listići badema
- Priprema :
- Staviti šećer i vodu i zagrejati. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati još dva minuta. Skloniti sa ringle i dodati margarin, belu čokoladu, vanilin šećer. Promešati, pa dodati i keks i kokos. Rastanjiti na poslužavniku.
- Za crveni deo treba višnje izblendirati i staviti da se kuvaju dok ne ispari sva tečnost. Kad ispari dodati šećer i kuvati još malo, 10-tak minuta. Zatim dodati margarin i kuvati još 5 minuta..Skloniti sa šporeta i dodati mleven keks. Rastanjiti preko prvog dela. Odozgo staviti glazuru od čokolade i posuti bademovim listićima.
- Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар