субота, 5. март 2016.

Rolat od spanaća

Mekan i sočan. Nezaobilazan detalj svakog prazničnog tanjira. Planiran za nedelju!

Rolat od spanaća

Sastojci
Za koru:
4 komada jaja
3 kašike brašna
3 kašike ulja
1 prstohvat soli
3 briketa spanaca smrznutog
0,5 kesica praška za pecivo
Za fil:
200 gr sira
150 gr praška šunka
0,5 čaša pavlaka
biber po ukusu.

Uputstvo za pripremu
Odvojite belanca od zumanaca i umutite ih u cvrst sam.Dodajte soli i zumanca i nastavite mucenje dok ne dobijete penastu smesu
Iskljucite mikser pa dodajte ulje, brasno pomesanim sa praskom za pecivo i spanac.Varjacom lagano izmesajte smesu sipati u plehu oblozenim pek papirom i peci. Peci na 200 C 10 minuta dok ne dobije rumenu boju. Pecenu koru izrucite na krpu i onako vrucu je smotajte u rolat.
Dok se kora hladi napravite fil. Sjediniti sir i pavlaku i mikserom na najmanjoj brzini izmesajte. Dodajte bibera. Na hladnu koru naneti pola fila, rasporediti cele kolutove praske sunke, pa ostatak fila. Sve zajedno smotati u rolat. Uviti u foliju i ostaviti 3 sata da se sastojci sjedine a rolat dobro ohladi. Uzivati u divnom ukusu.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар