понедељак, 14. март 2016.

Ražnjići sa viršlama












Sjajna ideja za predstojeće praznike !Viršle u lisnatom testu daju savršenu kom binaciju !Probajte !

Potrebno je:

600 ml voda,1 kašičica soli i 900 gr brašna.
Za premazivanje je potrebno:
250 gr margarina,1 žumance,3 kašike jogurta,30 gr susam,3 kašike pavlake,12 viršle i 1 kašičica morske soli.


Priprema :

Zamesite testo od vode,soli i brašna.Umesiti dobro testo i odmah oklagijom razvucite veliku koru.Narendati ceo margarin.Preklopiti testo prvo na tri trake   a zatim savijte testo do pola s jedne strane a zatim drugu stranu preklopite preko prve.Testo ste preklopili kao pismo.Nožem zasecite ivice sa svih strana na mestima gde su preklopljene odnosno presavijene.Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje.Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje.Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta.Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom.

Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na.Testo secite na trake po celoj dužini na otprilike oko 5 cm.Svaku traku premažite sa pavlakom i poređajte viršle jednu do druge.Smotajte rolatić i secite na 1 cm debljine.Svaki kolutić nataći na štapiću za ražnjice,jednog do drugog ali sa blagim razmakom.Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.Poređajte ih u plehu, premazati ih sa umućenim žumancetom i jogurtom,posuti susamom i morskom solju i peći na 200 C dok ne porumeni.

Lisnato testo obavije viršlu i zadovoljstvo je uživati u ukusu.
Divan predlog za predstojeće praznike !
Prijatno!