понедељак, 14. март 2016.

Bajadera sa malinama

Bajadera ,još sa malinama !Kako odoleti !

Potrebno je:

  • 150 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g margarina
  • 300 g keksa
  • Za crveni deo:

    • 500 g malina
    • 150 g šećera
    • 50 g margarina
    • 2 štangle bele čokolade
    • 1 list oblande
    • Za glazuru:

      • 100 g čokolade
      • 6 kašika ulja
      • Priprema :
      • Ušpinovati šećer sa šoljicom soka koji su ispustile maline. Dodati margarin. Kad se otopi skloniti sa šporeta pa dodati keks i otrahe. Kad se ohladi rastanjiti na kockastoj strani oblande. Maline kuvati sa šećerom kao za džem na laganoj vatri, povremeno mešajući. Kad varjača ostavlja trag u šerpi dodajte margarin i belu čokoladu. Kad se prohladi premazati preko smese sa keksom. Preliti glazurom od čokolade.
      • Prijatno!