среда, 16. март 2016.

Pikantne mesne loptice

Mleveno meso može biti inspiracija za mnoga jela !Pikantne ili ne daju odgovor na uvek isto pitanje,šta danas za ručak?

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašika ulja
  • 1 kašika začinskog bilja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika origana
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • 3 komada feferona
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • Priprema :
  • U odgovarajućoj posudi staviti mleveno meso, dodati začinsko bilje, po ukusu posoliti, pobiberiti, iseckati sitno crni luk i ljute feferone. Dodati jaje, prezle, seckan peršun i sve zajedno mešati da se dobije kompaktna smesa. Kidati male loptice i pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana dok ne uhvate lepu, rumenu boju. U dublju šerpu staviti pasirani paradajz, origano, bosiljak i poređati mesne kuglice. Smanjiti temperaturu na najmanje i pustiti da se loptice krčkaju na laganoj vatri 30 minuta. Povremeno protresti šerpu. Kad su ​gotove skloniti sa ringle i dodati seckan peršun. Uživati u neodoljivom ukusu.
  • Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар