Mleveno meso može biti inspiracija za mnoga jela !Pikantne ili ne daju odgovor na uvek isto pitanje,šta danas za ručak?
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 kašike prezle
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašika ulja
- 1 kašika začinskog bilja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika origana
- 1/2 kašičice bosiljka
- 3 komada feferona
- 500 ml pasiranog paradajza
- Priprema :
- U odgovarajućoj posudi staviti mleveno meso, dodati začinsko bilje, po ukusu posoliti, pobiberiti, iseckati sitno crni luk i ljute feferone. Dodati jaje, prezle, seckan peršun i sve zajedno mešati da se dobije kompaktna smesa. Kidati male loptice i pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana dok ne uhvate lepu, rumenu boju. U dublju šerpu staviti pasirani paradajz, origano, bosiljak i poređati mesne kuglice. Smanjiti temperaturu na najmanje i pustiti da se loptice krčkaju na laganoj vatri 30 minuta. Povremeno protresti šerpu. Kad su gotove skloniti sa ringle i dodati seckan peršun. Uživati u neodoljivom ukusu.
- Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар