четвртак, 17. март 2016.

Mantije sa sirom

 Mekane, hrskave, pune sira ! Odlična preporuka za sve ljubitelje peciva !

Sastojci
za testo
za punjenje
za premazivanje:
  • 1 casa jogurta
  • 250 gr margarina
  • Uputstvo za pripremu
    1. U odgovarajucoj posudi staviti mlako mleko, izmrvljen kvasac, secer i nekoliko kasika brasna. Izmesati varjacom i pustiti da krene kvasac. U drugoj posudi staviti jaje, so, maslinovo ulje, isipati nadosli kvasac, postepeno dodavati brasno i umesiti glatko testo. Testo pokriti kesom da se ne bi stvorila korica. Ostaviti na toplom da nadodje. Nadoslo testo podeliti na dva dela a svaki deo na 5 loptica. Svaku lopticu rastanjiti do velicine plitkog tanjira i premazati margarinom. Petu koru ne premazivati. Redjati jednu na drugu. Razviti veliku cetvrtastu koru na nekoliko centimetara debljine i tockicem za testo iceci kvadrate na 5x5 cm. Na svakom kvadratu staviti punu kasicicu sira za mazanje.
    2. Sve krajeve testa saviti ka sredini,oblikovati malu lopticu i redjati u pleh sa blagim razmakom, sa spojenim ​krajevima na dole. Pustiti da nadodju mantije i peci na 200 C nekih 15-ak minuta. Pred kraj pecenja izvaditi ih iz rerne i premazati jogurtom
    3. Vratiti u rernu da se dopeku.
    4. Uzivati u fantasticnim, hrskavim mantijama punim fila.
    5. Prijatno.