четвртак, 31. март 2016.

Kroasani sa sirom

Kroasani sa sirom
Kroasani sa sirom

Uvek aktuelni !Za doručak,užinu ili večeru ?Odlučite sami !Hrskavi su i mekani !

Sastojci
Uputstvo za pripremu
  1. izmrviti kvasac sa mlekom,dodati secer i 10 kasike brasna.
  2. Ostaviti desetak minuta da krene kvasac.
  3. U vanglu staviti jaja,so,ulje,vodu,prasak za pecivo i sa brasnom zamesiti glatko testo.
  4. Ostaviti na toplom da nadodje.
  5. Nadoslo testo podeliti na tri jufke.
  6. Svaku jufku na 5 delova.
  7. Svaki deo razviti oklagijom do velicine plitkog tanjira.
  8. Spojiti po 5 delova.
  9. Izmedju svake narendati margarin,sem na zadnju.
  10. Razviti veliki krug,sto tanje moze i preseci na 16 delova.
      1. Na svakom delu staviti po parce sira i motati kroasane.
      2. Redjati u plehu oblozenom pek papirom.
      3. Zumance razmutiti sa malo ulja i cetkicom premazati svaki kroasan.
      4. Posuti susamom.
      5. Ostaviti 10-ak minuta da krenu i peci na 200 C dok ne porumene.
      6. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.