субота, 5. март 2016.

Čokoladni trouglići




Čokolada, cimet i jabuka u lisnatom testu - prava kombinacija.Recept mi je doneo mnogo čokolada.
Sastojci :
za fil:
za premazivanje:
Priprema:
Prvo napravite fil. Oljustite jabuke,izrendajte ih i stavite u odgovarajucoj posudi. Dodati sok od 1 limuna i secer i kuvajte na laganoj vatri dok ne ispari suvisna tecnost. Dodajte cokoladu i mesajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi. U odgovarajucoj posudi izmtvite kvasac dodajte mleko,secer,ulje,so,jaja i sa brasnom zamesite testo.Testo odmah podelite na 2 lopte a svaku loptu na 5 delova.Svaki deo testa razvuci oklagijom do velicine plitkog tanjira i premazati margarinom.Redjati jednu na drugu koru,svih 5,zadnju ne premazivati.Postupak ponoviti i da drugim delom testa.Sad razvuci testo od svih 5 delova u veliki krug i urolajte.Rolat oklagijom rastanjiti,po mogucstvu cetvrtastog oblika do 4 mm debljine.Tockicem za testo preseci na tri trake.Svaku traku premazati sa trecinom fila i urolati testo.Testo seci u cik-cak odnosno na trouglice.Redjati u plehu sa blagim razmakom.
Premazati svaki trouglic umucenim zumancetom,jogurtom i cimetom. Ostavite ih 2 h da narastaju.Pecu na 200 C dok ne porumene.
Uzivati u ukusu. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар