Šta ima za doručak ili večeru?Koliko volite ovo pitanjeJa sam nekako uvek za topli doručak !Spremate li vi piroške i da li ih volite ?
Potrebno je :
1 jaje
50 ml mleka
1 kašičica soli
100 gr sira
70 gr ovseno brašno
180 gr belo brašno
1 prašak za pecivo
ulje za prženje
Priprema :
Jaje razmutiti viljuškom,dodati izmrvljen si,mleko,so,ovseno brašno,prašak za pecivo i uz pomoć belog brašna zamesiti testo.Testo se lako mesi,gotovo je kad se ne lepi za ruku.Od testa razviti veliku četvtastu ploču i točkićem iseći na romboide željene veličine.
Ulje zagrejte pa pržite piroške sa jedne i druge strane dok blago ne porumene.Izvaditi ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće i služiti tople uz mleko,jogurt,sir ili samo kafu.
Podjednako su kusne i hladne za večeru ako preostanu,naravno,prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар