недеља, 7. фебруар 2021.

Kravajčići(kajzerice)






 A kako upotpuniti nedeljni ručak drugačije !Topče,vazdušaste,upravo izbađene iz rerne !Miriše ceo stan !

Potrebno je :


450 gr brašna

10 gr suvi kvasac

1 kašičica šečera

2 kašičice soli

100 ml mleka

100 ml jogurta

50 ml ulja

1 jaje

1 žumance

Za preazivanje :

1 velance

3 kašika ulja

30 gr semenki po izboru

3 gr morske soli

Priprema :

Zagrejte mleko pa dpdajte kvasac i šećer.Razmutiti varjačom i umešati nekoliko kašika brašna.Ostavite pae minuta da krene kvasac .Brašno sipati u dublju posudu napravite udubljenje,dodati jaje,zumave,ulje,so,isipati nadošli kvasac i zamesite glatko testo.Ako je potrebno dodati još par kašika brašna.Pokriti prianjajućom folijom i otavite na toplom da se udvostruči.

Nadošlo testo premesiti pa kidati testo rukama i valjati loptice.Ja volim kad su male pa sam napravila 13 loptica.Pokriti ih kesom 10-ak minuta .A potom ih uvaljati još jednom i stavite u pleh koga ste obložili sa pek papirom sa blagim razmakom.Ostavite ih 10-ak minuta azatim premazati sa umućenim jajetom i uljem pa posuti semenkama po želji i morskom solju.

Peći na 200 C oko 10 minuta.Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар