субота, 25. април 2020.

Polu raženi hleb

Polu raženi hleb
Polu raženi hleb



Mesiti raženi hleb je dobra opcija za #ostani kod kuće !

Potrebno je :

20 gr kvasac
2 kašičica soli
1 kašila šećer
250 ml tople vode
100 gr raženo brašno
500 gr belo brašno
3 kašika ulja

Priprema :

Aktivirati kvasac.U mlaku vodu izmrviti kvasac,dodati kašićicu šećera,3 kašika brašna i promešati.Ostaviti da stoji 5 minuta .

U činiju staviti raženo brašno,so,polovinu belog brašna,isipati nadošli kvasac,ulje i uz pomoć ostalog brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo premesiti,razviti oklagijom krug a zatim urolati i staviti u pleh za hleb.Pokriti i ostaviti bar 10 minuta.Oštrim nožem zaseći blago hleb i peći na 200 C par minuta a zatim smanjiti temperaturu na 180 C i dopeći još 30 minuta.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар