понедељак, 30. март 2020.

Leskovačka mučkalica

Leskovačka mučkalica
Leskovačka mučkalica



Danas za ručak jelo koje potiče iz Južne Srbije !Vreme je da oteramo oblake i prizovemo sunce !


Potrebno je :

500 gr mešanog mesa sa roštilja(pileće,svinjsko,juneće)
3 šargarepe
4 glavice crni luk
100 ml belo vino
4 čena beli luk
3 paradajza
5 paprika(pečenih,oljuštenih)
150 gr šampinjona
3 kašika ulja
1 kašika so
1 kašika začinsko bilje
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica biber
1 kašika seckan peršun

Priprema :

Meso iseći na šnicle,usoliti i ispeći na roštilju.Ulje zagrejte pa dodajte sitno sečen crni luk.Mešati dok ne postane staklast,dodati izgnječen beli luk i mešati dok ne pusti svoju aromu. Umešati iseckanu šargarepu.Dinstati na laganoj vatri.Iseckati na kockice paradajz,papriku ,šampinone i nastaviti dinstanje.Umešati belo vino , začine i dinstati još 30 minuta.

Meso iseckati na manje komade i spojiti sa sosom,Krčkati zajedno još nekoliko minuta dok se sjedini ukusi.Skloniti sa šporeta pa dodari seckan peršun.Prijatno !

Mučkalicu možete  i zapeći u rerni  !

Нема коментара:

Постави коментар