петак, 4. октобар 2019.

Ajvar od pečenih parika

Ajvar od pečenih parika
Ajvar od pečenih parika







Hvala mojoj dragoj na pozajmljenom "smederevcu",kafu sa kajmakom i salatu sa belim lukom.Ajvar je više nego odličan !

Potrebno je :

15 kg slatke crvene paprike
2 kašike šećera
4 kašika soli
2 kašike esencije
1 l ulja

Priprema :

Paptrike ispeći sa jedne i druge strane."Zapariti ih u najlon kesi da bi se lakše ljuštile.Možete dodati kašiku soli(bolje se ljušte).Kad se ohlade oljuštiti ih  i samleti.Smesu odmah stavljajte u šerpu u kojoj če se kuvati ajvar.

Dodati šećer,so i esenciju.U posebnu šerpu dobro zagrejte ulje.Vrelim uljem prelijte samlevenu papriku,pokrijte i ostavite 30 minuta da stoji.

Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje,najmanje 60 minuta.Ajvar je gotov kad se varjačom pokaže trag.
Tegle zagrejte u rerni i stavljajte vruć alvar u vruće tegle.Napunite tegle do kraja,zatvoriti hermetičkim zatvaračem ,poređajte u pleh i stavite u rernu na se zajedno peku na 100 C 30 minuta.Ostaviti do potpunog hlađenja.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар