петак, 8. фебруар 2019.

Minjoni sa malinama

Minjoni sa malinama
Minjoni sa malinama








Sočan kolač sa malinama upotpuniće  i zasladiće ovaj zimski dan !Ima dobar presek,lep na oko još lepši kad se pojede !

Potrebno za koru :

4 jaja
100 gr šećer
2 kašike ulja
4 kašika brašna
1 kesica vanilin šećer

Potrebno za  I fil :

200 gr malina
2 kašike šećer
5 gr želatina

Potrebno za II fil :

200 ml mleka
25 gr gustin
1 kesica vanilin šećer
2 kašike šećer
50 gr margarin
100 gr šlag krema

Potrebno za glazuru :

200 gr bele čokolade
6 kašika ulja
20 gr čokoladne ljuspice

Priprema :

Jaja sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa penasto umutiti.Isključiti mikser pa dodati ulje i brašno.Lagano promešati i izliti smesu u pleh od električnog šporeta koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko desetak minuta.Koru ohladiti i po dužini preseći na 3 dela da se dobiju tri kore.

Za prvi fil je potrebno da želatin prelijete sa 2 kašike tople vode i ostaviti na nabubri.Maline kuvati sa šećerom  na tihoj vatri oko 5 minuta,sklonite sa šporeta,pustite da se par minuta prohladi ,pa umešajte nabubreli želatim.Mešati da se sjedine sastojci , mlak fil podeliti na dva dela i isipati na dve kore.Poravnati nožem ,pustiti da se ohladi.

Za drugi fil je potrebno da gustin razmutite sa malo mleka a ostatak mleka pomešate sa šećerom i vanilin šećerom,stavite da provri, pa zakuvajte gustin.Fil ohladiti .Margarin izmiksajte penasto,dodajte hladan fil i krem šlag.Sve sjedinite mikserom i premažite kore.Treću koru ne mazari.Kolač dobro rashladiti pa seći na željene kocke.

Čokoladu otopiti sa uljem na pari pa preliti svaku kocku,pustiti da malo čokolada pada niz ivicu kolača.Posuti čokoladnim ljuspicama,dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар