петак, 11. јануар 2019.

Posne šubare

Posne šubare
Posne šubare

Omiljeni kolač mnogih !


Potrebno je :

200 gr brašna
10 kašika šećer
1 prašak za pecivo
2 dl vode
0,5 dl ulja
2 pune kašike kakao

Za fil :

500 gr sojino mleko u prahu
200 ml voda
200 gr šećer
3 kašika gustina
3 kašika brašna
250 gr margarin


I još je potrebno :

50 gr kokos
200 gr čokolada
4 kašika ulja

Priprema :

Pomešati brašno,šećer.prašak za pecivo i kakao pa dodati tečne sastojke,kiselu vodu i ulje.Promešati varjačom,napraviti glatko testo ,isipati u veliki pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko10 minuta.Koru ohladiti a zatim okruglom modlicom vaditi krugove.

Za fil je potrebno da sjedinite sojino mleko sa šećerom i malo vode.Ostatak vode pomešati sa gustinom i brašnom i zakuvati zajedno sa sojinom mlekom.Kad se dobro ohladi sjediniti fil sa umućenim margarinom.Stavljati po kašičicu fila na jedan krug pa preklopiti drugim krugom.Nožem poravnati fil okoloa zatim bočno kolač utisnuti u kokos.Čokoladu otopiti sa uljem na pari i po kašičicu čokolade stavljati na svaku šubaru.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар