субота, 17. новембар 2018.

Ekleri

Ekleri
Ekleri






Ko je za nešto slatko !Ekleri,može ?

Potrebno je :

100 ml voda
100 ml ulja
100gr brašna
prstohvat soli
1/2 kesice prašak za pecivo
3 jajeta

Potrebno za fil :

2 pudinga od vanile
2 jajeta
600 ml mleka
2 vanilin šećer
200 gr margarin
120 gr šećera
200 gr krem šlag
200 ml kisela voda

Priprema :

Pomešati ulje,vodu i prstohvat soli.Staviti na ringlu i kad proključa dodajte brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Neprekidno mešati nekoliko minuta a onda skloniti i prebaciti u drugi sud.Mutite mikserom ,postepeno dodajte jaja,jedno po jedno neprekidno muteći.Smesu stavite u špric za tulumbe i pravite eklere.Pravite razmak između da bi mogli da narastu.Pecite na 200 C oko 20 minuta ne otvarajući rernu prilikom pečenja.Ohladiti i hladne oštrim nožem presecite na pola.

Za fil je potrebno da jaja,šećer i prašak za puding umutite mikserom sa malo mleka a ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding na uobičajeni način.Ohladite a zatim umutite penasto margarin i dodajte hladan fil.Izmiksati dobro da se napravi glatka krema.

Krem šlag umutite sa kiselom vodom čvrsto.Špric za tulumbe napunite vanil kremom i stavljajte fil na svaki ekler a zatim špric napunite krem šlagom pa istisnite smesu preko vanil kreme.Pritisnite drugim delom testa.Pospite prah šećerom i vanilin šećerom po želji.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар