петак, 31. август 2018.

Bogorodica torta
Bogorodica torta






Mislim da nema veće sreće nego kad mama poruči tortu za sina koji je upravo završio studije i postao svoj čovek !
Čestitam od srca !

Potrebno za I koru :

10 belanaca
12 kašika šećer
8 kašika mleven orah
8 kašika seckan orah
1 kašika brašna

Potrebno za II koru :

10 belanaca
12 kašika šećer
8 kašika mleven orah
8 kašika seckan orah
100 gr seckano suvo grožđe
1 kašika brašna

Potrebno za III koru :

10 belanaca
12 kašika šećer
8 kašika mleven orah
8 kašika seckan orah
100 gr seckane suve smokve
1 kašika brašna

Potrebno za I fil :

30 žumanaca
25 kašika šećer
350 gr čokolade
350 gr margarin

Potrebno za II fil :

1,5 dl mleka
180 gr šećer
250 gr margarin
250 gr žele bombone
1 limun (sok )


Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.Kad se šećer istopi isključiti mikser pa dodati seckan ,mleven orah i brašno.Lagano promešati ,sjediniti smesu  i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.

Na isti način napraviti i II i III koru samo što u drugu dodajte iseckano suvo grožđe a u III iseckane suve smokve.

Žumanca umutite sa šećerom penasto i skuvajte fil na pari.Kad varjača počne da ostavlja trag dodajte čokoladu koju ste izlomili na sitne parčiće.Promešajte da se čokolada istopi.Ohladite.Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.

Mleko i šećer prokuvati pa dodati mleven orah.Ohladiti.U hladan fil dodati izmiksan margarin i isceđen ceo limun.Sjediniti.

Finalni postupak :kora,fil sa čokoladom,fil sa žele bombonama,kora...
Dekorisati po želji.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар