уторак, 24. јул 2018.

Krofne sa čokoladom

Krofne sa čokoladom
Krofne sa čokoladom







Krofne sa čokoladom po želji onih koje najviše volim !Neko za ?

Potrebno je :

2 jajeta
1 kocka kvasac
200 ml mleka
200 ml vode
5 kašika ulja
1 rendana kora limuna
3 kašike šećer
3 kašičice soli
900 gr brašna
200 gr čokolade
po želji šećer u prahu
po potrebi ulje za peženje

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Sve promešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.

U drugu posudu staviti jaja,so,ulje,polovinu pripremljenog brašna,isipati nadošli kvasac izendati koru limuna i uz pomoć ostalog brašan zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo premesiti ,razviti oklagijom tanko na otprilike 5 mm debljine.Poređati kockice čokolade sa razmakom, na polovinu testa.Ostatak testa preklopiti preko kockica čokolade.

Čašom vaditi krofne,ređati na radnu površinu jedne do druge da narastu.Prekriti stoljnakom i ostaviti ih najmanje 15 minuta da narastu.

Narasle krofne pržiti na srednje ugrejanom ulju sa jedne i sa druge strane dok blago ne zarumene.Stavljati da se prži prvo ona strana krofne koja je bila na stoljnakuU toku prženja ona se sam okrene.Rešetkastom kašikom vaditi krofne i stavljati ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Po želji posuti ih sa šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар