петак, 18. мај 2018.

Kroasani sa viršlama

Kroasani sa viršlama
Kroasani sa viršlama






Dobro jutro !
Subotnje , kišno jutro miriše na topli doručak i punjene kroasane !
Dupla mera kroasana za brata i sestricu.Srećno vam bilo !

Potrebno je :

1 kocka kvasac
200 ml mleka
200 ml vode
100 ml ulja
1 jaje
1 belance
1 kašika šećer
3 kašičice soli
900 gr brašna

I još je potrebno :

1 kg viršli
1 žumance
3 kašike jogurt
30 gr susam
3 gr morske soli
250 gr margarin

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Promešati pa ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaje,belance(umutiti ga viljuškom),so,ulje,isipati polovinu pripremljenog brašna,isipati nadošli kvasac i uz pomoć ostalog brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom tanno i narendati zamrznuti margarin.Testo smotati u rolat a rolat u krug.Pokriti folijom i ostaviti desetak minuta .Nakon tog vremena ponovo rastanjiti testo,uviti u rolat a rolat preseći na 3-4 dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom u veći pravougaonik,seći trouglove,staviti 1/3 viršle i smotati kroasan.Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.Ređati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje.Ostavite testo 10 minuta a zatim žumance umutite sa jogurtom i premažite svaki kroasan.Posuti susamom i morskom solju.Peći na 200 C oko 15 minuta.

Uživati u ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар