петак, 23. фебруар 2018.

Plazma torta sa belom čokoladom

Plazma torta sa belom čokoladom
Plazma torta sa belom čokoladom








Dobar dan !
Ovom torticom je Antonija proslavila svoj 8 rođendan.Malena,sve najlepše ti želim,neka ti se ostvare sve želje !
Torta je pravljena po Julinom receptu,mera je uvećana 2 puta i teška je 6 kg sa fondanom !

Potrebno je (x4 ):

3 belanceta
3 kašika šećer
3 kašika mlevene plazme
1 kašika brašna
1 kašika ulja
1/2 kesice prašak za pecivo

Potrebno za fil :

800 ml mleka
12 žumanaca
6 kašika šećer
2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
200 gr bela milka
300 gr margarin
200 gr mlevene plazme
250 gr krem šlag
250 ml mleka

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodati šećer i nastaviti mućenje .Kad se šećer otopi isključiti mikser pa dodati mlevenu plazmu,brašno pomešanim sa praškom za pecivo i ulje.Lagano sjediniti smesu i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje,rasporediti smesu i peći na 200 C oko 7 minuta.Umutit još 3 potpuno identične kore.

Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele,dodati puding ,brašno i sve umutiti mikserom sa malo mleka.Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati kremu.U vruće dodati belu milku i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.Hladan fil umutiti sa margarinom i dodati  preostalu mlevenu plazmu od 300 gr.Šlag umutiti sa  200 ml mleka a ostatkom mleka poprskati malo svaku koru.

Filovati :

kora poprskana mnlekom,fil,šlag....
Dekorisati po želji.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар