недеља, 07. јануар 2018.

Baklavice sa čokoladom

Baklavice sa čokoladom
Baklavice sa čokoladom









Mir Božiji,Hristor se rodi !
I da ovu godinu započnem sa slatkim,tradicionalnim i proverenim receptom koji nikad ne izlazi iz mode !

Potrebno je :

500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
100 gr keksa
150 gr krupno rendane čokolade
180 gr margarin

Potrebno za sirup :

800 gr šećer
500 ml vode
2 kesice vanilin šećera
1 limun
1 narandža

Priprema :

Izrendati čokoladu na krupno rende.Dodati orah i keks i kašikom sjediniti smesu.Uvijati po 2 kore sa po 2 kašike smese.Ređati u pleh,pre pečenja iseći na kocke i preliti sa rastopljenim margarinom.Peći na 200 C oko 10 minuta.

Hladnu baklavu preliti vrućim sirupom.

Za sirup je potrebno da skuvate šerbet od šećera i vode,ređe nego za slatko.Dovoljno da vri 2 minuta.Kad se ušpinuje dodati vanil šećer , limun i narandžu isečene na kolutove.Pustiti da "baci ključ"pa preliti šerbetom.Kolutove limuna i narandže rasporediti po celoj baklavi.Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !