понедељак, 12. јун 2017.

Vermut torta

Vermut torta
Vermut torta












Vrlo kremasta i  ukusna tortica !Po izrazu lica i po poljupcu sam videla i osetila da je devojčica zadovoljna,ja ću tek da ispravim nedostatke.Možda je mogla veća?Biće drugi put !

Potrebno je umutiti 4 kore od po :

5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašika mlevene plazme
2 kašike prezle
2 kašike kakao
1/2 prašak za pecivo

Potrebno za fil :

20 žumanaca
5 celih jaja
25 kašika šećera
300 gr margarina
300 gr mlevene plazme
300 gr kisele pavlake
100 gr crne milke
100 gr bele milke
300 gr krem šlag
300 ml mineralne vode

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodajte šećer.Kad se lepo umuti smanjiti mikser padodati kakao,prezle,plazmu i prašak za pecivo.Sjediniti pa sipati u pleh koga ste obližili pairom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.Umutiti još 3 identične kore.Ohladiti.

Za fil je potrebno da žumanca i jaja umutite penasto.Dodajte šećer i mutite dok se masa ne udvostruči.Skuvajte fil na pari i ohladite.

Margarin umutite penasto pa dodajte hladan fil.Sve izmiksati pa dodati mlevenu plazmu,kiselu pavlaku i iseckane čokolade (crnu i belu).

Krem šlag umutite sa muneralnom vodom .

Filovati :
kora,žuti fil,šlag,kora...

Dekorisati po želji.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар