субота, 6. мај 2017.

Crno beli svet

Crno beli svet
Crno beli svet
Dobar dan !Da rasteramo ove kišne obllake čokoladnom tortom.Pravljena je za specijalnu priliku,za kuma,za divan dan !Torta je učestvovala na konkursu i osvojila čokoladni Menaž paket !







Potrebno je za kore :

3 jajeta
300 gr brašna
300 gr šećera
300 ml ulja
1 čaša pavlake
300 ml mleka
100 gr kakao
1 prašak za pecivo
3 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
2 vanilin šećera

Potrebno je za I fil :

1 l mleka
200 gr šečera
5 kesice pudinga od vanile
100 gr krem šlag
200 gr bele čokolade
250 gr margarina

Potrebno za II fil :

300 gr krem šlag
250 ml mineralne vode
200 gr čokolade

Potrebno za dekoraciju :

1 čaša menaž glazure
100 gr bele čokolade
100 gr crne čokolade
30 gr čokoladne mrvice
sitne čokoladice po želji

Priprema :

Umutiti jaja sa šećerom  dok ne postane penasto.Dodati ulje,pavlaku,mleko,kakao,brašno,prašak za pecivo i sodu bikarbonu.Sve umutite lagano mikserom.Smesa je ređa,kao za palačinke.

Pleh obložiti pairom za pečenje i sipati po 4 supače.Peći na 200 C oko 15 minuta.Izvaditi iz pleha i ostavite da se hladi kora zajedno sa papirom.Postupak ponoviti još za 2     kore.

Puding razmutite sa mlekom a u ostatak sipajte šećer i zakuvajte puuding na uobičajeni način.U vruće dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.Margarin umutite penasto i sjediniti sa hladnim filom i jš dodati prah krem šlaga.Sve umutite penasto.

Krem šlag umutite sa mineralnom vodom pa izrendajte na krupno rende čokoladu.Sjediniti.

Filovati :

kora,žuti fil,beli fil,kora...

Menaž glazuru otopiti na 1 minut i prelijte tortu.Pospite čokoladnim mrvicama i poređajte čokoladice po izboru.
Beli čokoladu otopite sa uljem i pustite da se prohladi.
Crnu čokoladu otopiti sa uljem i pustiti da se prohladi.

Papir za pečenje iseći po dužini i visini torte.Prelijte čokoladom i crnom i belom.Pustite da se prohladi pa makazama iseći trake .Ohladiti.Hladnu čokoladu naizmenično stavljati oko torte .Dobro rashladiti.

Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар