субота, 14. јануар 2017.

Razvijena pita

Razvijena pita
Razvijena pita














#onokad se traži parče više !Mekana,sočna i po ko zna koji put pravljena za moju Alex ,njenu Anu i moju mamu !

Potrebno je za testo :

1 čaša jogurta
300 ml mlake vode
1 kocka kvasca
1 kašičice šećera
2 kašičice soli
3 kašika ulja
800 gr brašna
200 gr rendane šunke

Potrebno za I fil :

100 ml kečapa
1 kašičica origano

Potrebno za II fil :

3 briketa spanaća
200 gr sira
2 jajeta

I još je potrebno :

1 jaje
50 gr susam
3 gr morske soli

Priprema :

Aktivirati kvasac.U mlaku vodu dodati jogurt,kašičicu šećera,izmrviti kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati špatulom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.

Za to vreme izrendati šunku,dodati soli,ulja,isipati polovinu brašna,nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.

Testo odmah podelite na 9 loptica.Pokrijte prianjajućom folijom dok spremite fil.

Jaja umutite viljuškom,izmrvite sir,dodajte brikete spanaća i sve izmešati varjačom.

Svaku lopticu razviti oklagijom do veličine pleha.Prvu koru stavite u pleh,premažite kečapom ,pospite origanom pa stavite drugu razvijenu koru.Drgu koru pospite sa malo fila od sira i spanaća.Razvijte treću koru pa stavite fil od kečapa.Četvrtu koru premažite filom od sira i tako naizmečno dok ne potrošite sve sastojke.

Zadnju koru premažite umućenim jajetom,pospite bogato susam i morsku so.Oštrim nožem preseći pitu na parčiće željene veličine.Ostavite 30 minuta da krene i peći na 180 C oko 30 minuta.

Uživati u ukusu.Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар