недеља, 29. јануар 2017.

Pita sa domaćim korama

Pita sa domaćim korama
Pita sa domaćim korama









 Pravi izbora doručka za nedelju,dan kad završamo predhodnu i dočekujemo narednu nedelju !Miriše ceo sprat,miriše na sreću !U mom kraju se ova pita zove "Sukana banica".

Potrebno je :

500 ml voda
1 kašilica soli
5 kašika ulja
1 kg brašna

Za fil je potrebno :

4 jajeta
8 kašika ulja
300 gr sira

Priprema :

U mlaku vodu dodati so,ulje i sa brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na 4 loptice,malo rastanjiti oklagijom i svaku lopticu premazati sa po 2 kašike ulja.Prekriti providnom folijom i ostavite najmanje 30 minuta.

Stoljnakom prekriti sto i staviti jednu  lopticu preko sredine stola.Rukama razvlačiti koru u krug sa svih strana.Ponoviti postupak dok ne napravite veliku koru.Iako negde pukne kora-ništa strašno.Rukama skinutu višak testa sa strane.

Odvojiti belanca od žumanaca i prvo belanca umutiti u čvrst šam.Žumanca umutiti sa sirom,dodati malo soli ako smatrate da sir nije mnogo slan.Na koru naneti fil sa sirom,pa šne od belanaca i preliti sa 2 kašike ulja.Uz pomoć stoljnaka koru saviti sa svih strana da se dobije kocka a onda zavijte rolnu prvo sa jedne a onda i sa druge strane do sredine.Takvu koru prebaciti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa preostalim korama.

Rernu ugrejte na 200 C i peći pitu 20 minuta dok ne dobije rumenu boju.Pred kraj pečenja izvaditi pitu i poprskati je sa 50 ml mineralne vode.Vratiti u rernu na minut i izvaditi iz rerne.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар