среда, 28. децембар 2016.

Posni prazni kroasani

Posni prazni kroasani
Posni prazni kroasani









Ovih dana ispunjavam želje !Šta mislite da li sam ovom željom bila zadovoljna ?Što se mene tiče recept ne menjam.Uspešno sam savladala zadatak !

Potrebno je :

800 gr brašna
2 kašičice soli
1 kocka kvasca
2 kašičice šećera
500 dl mineralne vode
200 dl ulja


Za premazivanje :

100 gr posni majonez
50 gr susam
200 gr margarin

Priprema :

Isipati polovinu brašna od pripremljenog,izmrviti kvasac,dodati mineralnu vodu,šećer,so,ulje i sa preostalim brašnom umesite glatko testo.Testo premazati uljem,pokriti prianjajućom folijom i ostavite da se usdvostruči.

Naraslo testo premesiti,podeliti na 3 dela,pokriti folijom i ostavite 5 minuta.
Svaki deo rastanjiti oklagijom u veliki krug,premazati omekšalim margarinom i pomoću točkića za testo iseći troglove preko celog testa.Preklopiti jedan deo preko drugog.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.

Opet koru razviti u veliki krug,preseći točkićem na kroasane željene veličine i smotati kroasan,jednom rukom motajte a drugom izvlačite testo da bi kroasan više puta bio uvijen.Poređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Kroasane ostavite najmanje 30 minuta da krenu.Premazati ih posnim majonezom i bogato posuti susamom.Peći na 200 C oko 15 minuta.Uživati u divnom ukusu.Prosto se tope u ustima.
Prijatno !

Po želji kroasane možete puniti raznim nadevima,i slanim i slatkim.