Hrskavi čips |
Ko je za čips ?Hrskavi,sa ukusom ili bez ?Sa začinima ili ne ?Odluka vaša.Ja jedino znam da se savršeno ukllapa uz pivo !
Potrebno je :
5 srednja krompira
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice začina
Priprema :
Kromir očistite ,operite i secite na tanke listove.Ostavite par minuta na ubrus da upije višak tečnosti.U pleh stavite papir za pečenje,dodajte isečeni krompir,posolite,dodajte začin.promešajte i rasporedite isečene krompire po celom plehu što tanje.Prelijte uljem.
Pecite na 200 C oko 10 minuta dok blago ne porumene.Dobićete savršenu grickalicu.
Uživajte u hrskavom ukusu.
Po želji možete dodati sir,alevu papriku,kečap ili nešto treće.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар