недеља, 20. новембар 2016.

Gabon torta

Gabon torta
Gabon torta














Dobre stvari ne treba menjati.Savršeno čokoladna torta !

Potrebno je za fil :

300 gr šećera u prahu
20 žumanaca
300 gr margarin
400 gr čokolade

Potrebno za koru  x4 :

5 belanca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike fila
5 kašika mlevenih oraha

Za dekoraciju :

200 gr krem šlag
100 ml mleka
30 gr šećerne perle
100 gr čokolade
50 gr mleven orah
1 kašika ulja

Priprema :

Prvo napravite fil .Žumanca umutite penasto sa šećerom.Skuvajte fil na pari.Kad varjača ostavlja trag dodajte čokoladu i mešajte dok se ne sjedini sa filom.Ohladite.Margarin umutite penasto pa dodajte hladan fil.

Za koru je potrebno da belanca umutite čvrsto u šam.Dodajte postepeno šećer i mutite dok se šećer ne istopi,oko 10 minuta.Dodajte 2 kašike fila,najmanjom brzinom miksera izmiksajte kratko,isključite mikser pa dodajte brašno i mleven orah.Masu lagano promešati i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pecite na 200 C oko 10 minuta.

Potrebno je napraviti 4 identične kore.Ohladiti.

Finalni postupak :

kora,četvrina fila,kora,četvrtina fila i tako redom dok ne portošite sve sastojke.Krem šlag umutite sa mlekom i dekorišite tortu po šelji.Pospite šećernim perlama.
Čokoladu otopite sa uljem.Papir za pečenje isecite po obimu i širini torte pa prelijte papir,razmažite nožem da bi bilo ravno.Pospite nepravilno mleven orah.Pustite par minuta da se prohladi čokolada pa makazama presecite papir na oko4 cm.Ostavite u frižideru na 10 minuta,skinuti čokoladu sa papira i ređati okolo torte.Vežite mašnu i dobro rashladite.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар