понедељак, 21. новембар 2016.

Čokoladna torta sa malinama

Čokoladna torta sa malinama
Čokoladna torta sa malinama









Maline i čokolada ?Kako odoleti ?

Potrebno za koru (x4) :

6 belanaca
2 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike kakao

Potrebno za čokoladni fil :

12 žumanaca
150 gr šećera u prahu
250 gr margarina
250 ml slatke pavlake
200 gr čokolade

Potrebno za fil sa malinama :

800 gr malina
100 ml vode
200 gr šećera
20 gr želatina
2 kašike gustina
4 kašika vode

Za dekoraciju :

200 ml slatke pavlake
200 gr čokolade
30 gr šećerne prezle

I još je potrebno :

200 gr čokolade
2 kašike ulja

Priprema :

Izmiksati belanca u čvrst šam sa šećerom.Postepeno dodati žumanaca i mutiti dok ne postanu penasta a zatim varjačom umešati brašno i kakao.Smesu sipati u pleh i peći na 200 C oko 10 minuta.Napraviti na isti način još 3 ovakve kore.

Žumanca izmiksati sa šećerom i skuvati fil na pari.Pavlaku zagrevati ali da ne provri i preliti izlomljenu čokoladu .Više puta promešati da se napravi glatka ganaš krema.Ohladiti.

Želatin preliti sa malo hladne vode i pustiti da nabubri.Maline kuvati sa šećerom 10 mnuta pa dodati gustin koga ste razmutili sa malo hladne vode i kuvati još 5 minuta.Skloniti sa šporeta ,pustiti da se par minuta prohladi pa umešati nabubreli želatin.Pustiti da se ohladi.

Margarin umutite penasto pa dodajte fil skuvan na pari i ganaš kremu.Sve zajedno izmiksati da se napravi glatka krema.

Filovati :kora,polovina čokoladnog fila,kora,pola fila sa malinama,kora,druga polovina čokoladnog fila,kora i fil sa malinama.

Zagrejte pavlaku ali da ne provri,prelijte čokoladu polomljenu na sitnije kocke,pustite par minuta da ujednači i zagreje pa mešajte dok se ne otopi i napravi glatka krema.Pustite da se prohladi pa prelijte tortu.Dekorišite šećernim perlama i rendanom čokoladom.

Čokoladu istopite sa uljem a papir za pečenje izmerite po obimu i visini torte pa prelijte čokoladu preko papira.Pustite par minuta da se prohladi čokolada a onda isecite makazama na kocke po želji.Ostavite u frižideru da se skroz ohladi čokolada pa skidajte čokoladu sa papira i ređajte oko torte.

Dobro rashadite i uživajte u ukusu.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар