субота, 24. септембар 2016.

Romantična lambada

Romantična lambada
Romantična lambada








Još jedna torta iz treće smene.

Ono#kad ti kolegenica donese tortu i kaže "radi joj šta hoćeš " !

Potrebno je :

Umutiti 2 kore od po :

7 jajeta
10 kašika šećera
8 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Za prelivanje kora :

400 ml Fanta soka

Potrebno za I fil :

500 ml mleka
1 puding od vanile
5 kašika brašna
5 kašika šećera
150 gr margarina

Potrebno za II fil :

1 l Fante
200 gr šećera
3 pudinga od vanile
150 gr margarina

Potrebno za fondan :

1 puna kašika meda
50 gr margarin
1 kesica želatina
30 ml vode
600 gr šećera u prahu
crvena i crna boja za kolače
srebrne perle
20 gr šećerna srca


Priprema :

Umutiti penasto jaja sa šećerom dok ne pobeli smesa.Dodati brašno pomešanim sa praškom za pecivo,izmešati varjačom i peći u pleh obložen pek papirom na 200 C oko 10 minuta.Napraviti 2 ovakve kore.
Za I fil razmutiti puding sa brašnom i mlekom,dodati šećer i zakuvati u preostalo mleko.Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila korica.

Za I fil je potrebno da puding razmtutite sa malo fante,dodate šećera i zakuvati u preostalom soku na uobičajeni način.Ohladiti.Margarin umutite penasto pa dodajte I fil i napravite glatku kremu.
Za II fil umutite margarin pa dodajte II fil i umutite kremasto.

Kore natopite fanta sokom.Na koru stavite ceo I fil,pa II fil.,pa koru.Drugu koru premažite samo ja jednom kašikom fila da  fondan ne bi klizio.
Dobro rashladiti.

Za fondan otopite med,dodajte margarin.Želatin prelijte mlakom vodom i ostavite par minuta da nabubri.Sklonite sa šporeta,pustite par minuta da se prohladi pa dodajte nabubreli želatin.Mešajte da se smesa izjednači.U vanglu sipajte pola šećera u prahu,napravite udubljenje i sipajte polako smesu,mešajte varjačom.Polako dodajite šećer i umesite glatko testo.Fondan je gotov kad se ne lepi za ruke..Na radnu površinu stavite prianjajuću foliju preklapajući je.Ja sam tri puta stavila foliju tako da mi je bila potrebna radna površina od oko 80x40 cm.Podelite na više delova,dodajte boje i ukrašavajte po vašem izboru.

Dobro rashladite i uživajte u pogledu ali i ukusu !
Prijatno !