недеља, 18. септембар 2016.

Minion torta

Minjon torta
Minjon torta














Inspiracija su mi bili Filip i Petar .Nadam se da su uživali !


Potrebno je umutiti 3 kore od po :

4 jajeta
4 kašika šećera
3 kašika mlevenih oraha
1 kašika čokolade u prahu
1 kašika brašna

Za natapanje kora je potrebno  :

400 ml čokoladno mleko

Za I  fil je potrebno :

500 gr margarina za mazanje
250 gr šećera u prahu
400 gr mlevene plazme
4 čaše kisele pavlake

Za II fil je potrebno :

200 gr šlaga
200 ml mineralne vode
Za fondan je potrebno :

1 puna kašika meda
50 gr margarin
1 kesica želatina
30 ml vode
600 gr šećera u prahu
plava,žuta,crvena  gel boja za torte

Priprema :

Umutiti jaja i šećer penasto dok ne pobeli.Dodati mlevene orahe,čokoladu u prahu i brašno.Izmešati varjačom i sipati u okrugli  pleh  prečnika 26 cm predhodno obložen pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni.Umutiti 3 ovakve kore.

Za fil je potrebno da margarin i šećer u prahu umutite penasto.Dodajte pavlaku i mlevenu plazmu.
Šlag umutite čvrsto sa mineralnom vodom.
Na plato stavite prvu koru,natopite je čokoladnim mlekom,premažite polovinom prvog fila pa polovinom drugog fila.Stavite drugu koru pa ponovite postupak filovanja.Stavite i treću koru i premažite samo  jednom kašikom fila .Preko treće kore ide fondan.

Za fondan otopite med,dodajte margarin.Želatin prelijte mlakom vodom i ostavite par minuta da nabubri.Sklonite sa šporeta,pustite par minuta da se prohladi pa dodajte nabubreli želatin.Mešajte da se smesa izjednači.U vanglu sipajte pola šećera u prahu,napravite udubljenje i sipajte polako smesu,mešajte varjačom.Polako dodajite šećer i umesite glatko testo.Fondan je gotov kad se ne lepi za ruke..Na radnu površinu stavite prianjajuću foliju preklapajući je.Ja sam tri puta stavila foliju tako da mi je bila potrebna radna površina od oko 80x40 cm.Fondan podelite na dva jednaka dela i vrlo mali deo za oko i srca.Na jedan deo stavite žutu gel boju i mesite dok se ne izjednači smesa.Stavite na foliju,prekrijte samolepljivom folijom i rastanjite oklagijom.Merite metrom,žutim delom treba da se pokrije polovina torte.U drugi deo stavite plavu boju.Postupak ponovite i prekrijte ostatkom torte.Napravite kaiševe,oko i zube.
Dobro rashladite i uživajte.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар