среда, 1. јун 2016.

Slatko uživanje

Slatko uživanje
Slatko uživanje








Slatko uživanje
Slatko uživanje


I evo konačno preseka torte.Aleksandra, dobro si sve uslikala,mamina škola.Torta je ,kažu,bila odlična i tražilo se parče više !

Potrebno je za koru :

8 belanaca
400 gr šećera
1 kašika sirća

Potrebno za fil :

8 žumanaca
200 gr šećera
300 gr keksa
100 gr čokolade
100 ml mleka
250 gr margarina
800 gr jagode

Za ganaž :

200 gr čokolade
200 ml slatka pavlaka

Za ukrašavanje :

50 gr čar na dar
20 gr bele šećerne perle
20 gr šarene perle
100 gr šlaga
100 ml mleka

Priprema :

Umutite belanca u čvrst šam.Postepeno dodajte šećer muteći svo vreme,dok se šečer ne otopi.Dodajte kašiku sirća,promešajte i pecite koru na 150 C 25 minuta.Pečenu koru prevrnuti na tacni koja je posuta šećerom u prahu.Hladnu koru preseći na pola ali po dužini da se dobiju dve kore.
Žumanca umutite sa šećerom mikserom dok ne postanu penasta.Skuvajte fil na pari,sklonite sa šporeta i pustite da se ohladi.Margarin umutite penasto,dodajte mu hladan fil i oropljenu čokoladu.Izmiksajte a zatim dodajte mleveni keks i mleko.Sve zajedno izmiksajte da bude smesa glatka.
Jagode preseći na manje kocke.
Šlag umutite sa mlekom.
Čokoladi izlomite na sitnije kocke u odgovarajuću šerpicu.Pavlaku zagrevajte na umerenoj temperaturi ali ne sme da provri.Onaku vruću sipati preko čokolade ,ostavite par minuta da promešajte.Opet ostavute minut pa promešajte i tako nekoliko puta dok se čokolada ne otopi i postane kompaktan fil za tortu.
Na koru stavite pola iseckanih jagoda,pola fila,drugu koru,jagode pa druga polovina fila.Sa strane tortu premažite šlagom.Preko torte isipati ceo fil  i pustiti da malo čokolada pada sa strane.Dekorisati čokoladnim i šećernim perlicama.
Dobro rashladiti !
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар