уторак, 31. мај 2016.

Grašak sa knedlama

Grašak sa knedlama
Grašak sa knedlama


Komletan obrok ! I više od toga !

Potrebno je :

1 suva kolenica
500 gr graška
2 veće šargarepe
1 koren celera
2 lovorova lista
1 glavica crnog luka
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 kašika seckanog peršuna

Za knedle :

2 jajeta
10 ravnih kašika griza
1/2 kašičice začinsko bilje

Priprema :

Kolenicu naliti vodom prokuvati i baciti prvu vodu.Naliti drugom i staviti da provri.Dodati isečenu glavicu crnog luka,šargarepu isečenu na kockice,celer ,lovorov list i šargarepu.Smanjiti temperaturu i kuvati na laganoj vatri uz postepeno dodavanje vode.Kuvati  oko 45 minuta.Izvaditi kolenicu i iseckati meso na kocke.
Jaja umutiti viljuškom,dodati začinsko bilje i griz.Promešati da se napravi kompaktna smesa.Viljuškom vaditi knedle.Ubacite prvo samo jednu pa ako ispliva na površinu čorbe i ne rasturi se,znači da je dobra.Uvek manje dodajte griz da bi vam knedle bile meke,kad je previše griza knedle su tvrde.Kad vadite knedle prvo viljušku umočite u vrelu čorbu da bi knedla lakše spala sa viljuške.Dodati začine,posolite i pobiberite ali vodite računa da ne presolite imajući u obzir da je kolenica već slana.Kuvati još 5 minuta.Skinuti sa ringle pa dodati iseckan peršun.
Uživati u divnom ručku.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар