субота, 16. април 2016.

Argentinske ćufte sa tikvicom

Argentinske ćufte sa tikvicom
Argentinske ćufte sa tikvicom

Ručak za prave gurmane !Probajte !

Potrebno je:

  • 400 g krompira
  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 4 kašike prezli
  • malo belog bibera
  • malo crnog bibera
  • malo aleve paprike
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • dosta seckanog peršuna
  • malo začinskog bilja
  • po ukusu soli
  • manje tikvice
  • 3 paradajza
  • 5 kašika ulja
  • Krompir očistiti, oprati i izrendati. Dodati mu mleveno meso i sve začine. Crni i beli luk iseći na sitne kockice i dodati smesi. ​Đumbir izrendajte na sitno rende. Dodati jaja i prezle. Rukom mesite testo da se sjedine sastojci. Ostavite ih 2 sata u frižideru. Ulje zagrejte, od mase pravite male kuglice i ubacite na vrelom ulju da se prže sa jedne i druge strane. Kad budu uhvatile lepu rumenu boju izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće.
  • Tikvice očistiti i iseći na sitne kocke. U šerpi stavite malo ulja i dodajte tikvice, nalijte sa 2 dl vode i pustiti da se tikvice dinstaju. Šerpa treba biti šira, a plića, jer kad se ubace cufte da se ne bi mesale već samo treba prodrmati šerpu.
  • Kad tikvice omekšaju dodati oljušten i isečen paradajz i poređati ćufte. Dodati još vode i pustiti da se ćufte krčaju na laganoj vatri još sat vremena uz povremeno protresanje šerpe. Dodati začine po želji. Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog peršuna. Uživati u ukusu.
  • Prijatno.