уторак, 29. март 2016.

Piletina na pirinču

Piletina na pirinču
Piletina na pirinču




Piletina i pirinač budu uvek dobitna kombinacija !Predlog za sutrašnji ručak ili samo ideja?


Potrebno je :

1 kg piletine po izboru,ja sam upotrebila 1/2 pileta
3 kašika maslinovog ulja
3 šargarepe
1 koren celera
1 šolja za belu kafu pirinča
3 šolje voda
1 kašika začinskog bilja
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice karia
po ukusu soli
1 puna kašika seckanog peršuna
1 glavica crnog luka.

Priprema .

Na maslinovom ulju staviti da se proprže komadi piletine sa svih strana.Potrebno je da uhvate rumenu boju.Dodati sitno seckan crni luk isečen na sitne komade.Očistiti šargarepu i celer pa i njih isecite na željene komade pa dodati mesu.Naliti malo vode oko 1 dl i pustiti da se dinsta na laganoj vatri.Smanjiti temperaturu.Dinstati oko 15-ak minuta , dodati pirinač ,začine i naliti vodom.Pustiti da baci ključ pa prebaciti u vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.Pola peršuna dodajte odmah a pola ostavite za kraj.Pecite na 200 C 30 minuta.Dodati ostatak peršuna i uživati u ručku !
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар