среда, 23. март 2016.

Mućkalica sa đumbirom

Mućkalica sa đumbirom
Mućkalica sa đumbirom

Doba predlog za surtašnji ručak !Vesele boje na tanjiru da rasteraju ovu kišu !Deluje,probajte !

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • manja tikvica
  • 3 veće šargarepe
  • 1 manji koren celera
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 3 sveže zelene paprike
  • sveže crvene paprike
  • 2 paradajza
  • po ukusu soli
  • lovorov list
  • malo mirođije
  • malo začinskog bilja
  • malo bibera
  • malo aleve paprike
  • 5 kašika ulja
  • dosta seckanog peršuna
  • Priprema :
  • Na ulju upržiti sitno sečen crni luk. Kad dobije staklastu boju dodati mu piletinu isečenu na kocke. Nalijte sa 2 dl vode, poklopite i ostavite da se dinsta. Šargarepu i celer očistite i iseckajte na sitnije kockice. Beli luk izgnječiti i dodati sve sastojke mesu. Papriku očistiti od semena i isecite na trake, a paradajz oljuštiti i iseckajte na sitnije komade. Dodajte i đumbir koji ste iztrendali na sitno rende. Tikvicu oguliti i iseći na krupne kocke, nalijte sa malo vode i pustiti da se krčka na laganoj vatri 45 minuta. Posolite po želji i dodajte ostale začine. Tokom dinstanja promešajte varjačom više puta. Pustite da vri još 15-tak minuta. Sklonite sa vatre i dodajte seckani peršun.
  •  Prijatno!