недеља, 13. март 2016.

Flipsy chees kiss


Da zasladimo dan.!Čokoladni smoki,višnje i keks daju savršenu kombinaciju kojoj je teško odoleti !

Za crveni deo:

  • 300 g keksa
  • 1 čaša jogurta
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g višanja
  • Za beli deo:

    • 250 ml slatke pavlake
    • 200 g krem sira
    • 1 čaša pavlake
    • 20 g želatina
    • 1 kesica vanilin šećera
    • I još:

      • 80 g čokoladnog smokija
      • 2 štangle čokolade
      • nekoliko višanja.
      • Keks nepravilno izmrviti u odgovarajućoj posudi, dodati šećer u prahu, višnje i preliti jogurtom. Promešati masu više puta i ostaviti bar 15 minuta da keks omekša i da može da se oblikuje. Od te mase napraviti rolat.
      • Želatin preliti sa 2 dl mlake vode, pustiti da nabubri, pa ga zagrevati dok se ne rastopi. Ne sme da provri. Pustiti da se prohladi. Umutiti mikserom pavlaku čvrsto pa postepeno dodavati krem sir, čašu pavlake, vanilin šećer ​i na kraju rastopljeni želatin. Masa je ređa pa je zato pustite da odmori 10-tak minuta da počne želatin da se vezuje. Preko crvenog rolata staviti pola smese od pavlake i sira, pa poređati čokoladni smoki.Preko smokija staviti preostalu količinu umućenog krema. Dekorisati struganom čokoladom i višnjama.
        Uživati u neobičnom, osvežavajućem ukusu.Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар