среда, 30. март 2016.

Čokoladna pizza sa jabukom


Čokoladna pizza sa jabukom
Čokoladna pizza sa jabukom
Da zasladimo dan jednom pizzom !I to slatkom,jabuka i čokolada  u testu dajku savršeni ukus !
Recept je osvojio  nagradu i vredi da mu se posveti pažnja !

Potrebno je :

Za testo:

  • 1 jaje
  • 300 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike šećera
  • 350 g brašna
  • Za koru:

    • jaje
    • 50 g margarina
    • 4 kašike šećera
    • 1/2 kesice praška za pecivo
    • 1 kesica vanilin šećera
    • 170 g brašna
    • Za krem:

      • 500 ml mleko
      • 500 ml slatke pavlake
      • 2 kesice puding od čokolade
      • 4 jabuke
      • 5 kašika džema od sljiva
      • 1 limun - sok
      • 100 gr Menaž čokolade
      • Za dekoraciju:

        • 2 štangle Menaž čokolade
        • Priprema :
        • Jabuke oprati i preseći ih na pola. Ne treba ih ljuštiti, savrseno izgledaju s korom posle pečenja. Očistiti ih od semena i tanko iseći na režnjeve. Odmah ih stavite u vodu, iscedite sok od limuna da ne pocrne. Dodajte 2 kašike šećera. Staviti da provre.
        • Dovoljno je da vri 2 minuta da malo omekšaju da bi mogle da se uvijaju. Skloniti sa vatre, izvaditi jabuke resetkastom kašikom i pustiti da se ohladi. Kvasac izmrvite, dodajte mlako mleko, šećer, vodu i 5 kašika brašna. Pustiti da krene kvasac 5 minuta. Zatim dodati jaje, prašak za pecivo, so i zamesite testo. Ostavite ga 20 minuta da miruje. Nadošlo testo razviti oklagijom u vidu pravougaonika što tanje. Tockicem iseći testo na trake 4 cm. Svaku traku premažite džemom od šljiva. Na svakoj traci poređajte jabuke, jednu do druge ali tako da jedan kraj jabuke prekriva drugi. Malo jabuke treba da vire van testa.
        • Sad smotati traku zajedno sa jabukama. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve jabuke. Sve ruže od jabuka i testa ostavite po strani da malo krenu dok ne napravite krem.
        • Stavite mleko, Menaž čokoladu i pavlaku da se polako zagreva. Puding razmutite sa malo mleka i polako sipajte u preostalo mleko. Smanjiti temperatutu i mešajte 2-3 minuta dok se ne zgusne krem. Ostavite puding da se prohladi dok ne napravite koru. Margarin izgnječite viljuškom, dodajte šećer, jaje, prašak za pecivo, vanilin šećer i sa brašnom zamesite testo. Kalup za pečenje premazati uljem četkicom za testo pa rukom oblikujte koru. Ruku pokvasite vodom da se ne bi testo lepilo. Rastanjite ga po dnu tepsije i malo podignite ivice sa strane.
        • Isipajte ceo fil. Poravnajte ga nožem.
        • Poređajte ruže od jabuka po testu po vašem izboru
        • Možete napraviti i više ruža da se pokrije cela površina pizze.
        • Peći u zagrejanoj pećnici na 180 C dok ne porumeni.
        • Dekorisite otopljenom Menaž čokoladom.
        • Prijatno.

      • Prilikom pravljenja krema nije potrebno dodavati šećer zbog slatke pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар