уторак, 5. март 2019.

Kandirana kora narandže

Kandirana kora narandže
Kandirana kora narandže






Sezona je virusa i gripa pa evo dobar način kako potrošiti koru narandže i kako sebi upotpuniti dan !
Kandirana narandža je idealna za grickanje,a možete je iskoristiti i
kao dodatak kolaču ili za dekoraciju torte !Naravno,ako preostane !

Potrebno je :

350 gr kristal šećer
300 ml vode
kore od 1 kg narandže (6 narandže)
150 gr šećer u prahu

Oljuštene kore narandže dršati u vodi 4 dana  s tim što morate menjati vodu 2x dnevno !

Četvrti dan oceđene kore narandže iseći na kockice.Preliti ih vodom da ogreznu i staviti da provre.Kad provri bacati vodu , naliti drugom vodom i kuvati dok ne provri.(postupak ponoviti 6 puta).

Možda vam se čini da je postupak dug ali nije,verujte mi na reč !

Izvadite kockice narandže da se cede od vode.Za to vreme šećer i vodu stavite da se kuva.Kad se blago ušpinuje dodati kore i kuvati ih 15 minuta.Kockice narandže izvadite rešetkastom kašikom na pek papiru.Rasporedite ih celom dužinom pleha ,odvojite kockice jednu od druge pa pospite šećerom u prahu.Više puta u toku dana protresti pleh i ostavite ih 2 dana da se suše.

Tako dobijenu poslasticu možete bez griže savesti grickati po ceo dan ili upotrebiti kao dodatak slatkišima.
Uživajte i prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар