четвртак, 31. јануар 2019.

Švajcarska čokolada

Švajcarska čokolada
Švajcarska čokolada





Prvi put sam pravila ovaj kolač i oduševila  se ukusom,lakoćom pravljenja i presekom !
Može biti i postan i mrsan te ga svakako stavljam u omiljene !

Potrebno je :

500 gr šećer
200 ml voda
250 gr margarin
250 gr mleko u prahu
100 gr seckani kikiriki
100 gr seckan orah
100 gr seckan lešnik
100 gr suvo grožđe

Za glazuru :

200gr čokolade
6 kašika ulja

Priprema :

Gusto ušpinovati šećer i vodu.Skloniti sa ringle pa dodati sitno sećen margarin.Mešati da se istopi pa postepeno dodavati mleko u prahu i mutite mikserom .

Kad se izjednači smesa dodati seckani kikiriki,orah,lešnik i suvo grožđe.Razliti na plato na oko 30x20 cm.
Čokoladu otopiti na pari sa uljem pa preliti ceo kolač !

Dobro rashladiti i sutradan seći štanglice.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар